ساز و راز

غوطه ای در زلال جاری موسیقی

ساز و راز

غوطه ای در زلال جاری موسیقی

« نای شکسته » جدیدترین اثر استاد کیوان ساکت منتشر شد

« نای شکسته » نام جدیدترین اثر استاد کیوان ساکت می باشد که در تاریخ یازدهم اردیبهشت ماه امسال منتشر و در دسترس مشتاقان به موسیقی فاخر ایرانی قرار گرفته است.

                          

در این اثر هنری قطعاتی در « همایون » و « دشتی » دو مایه ی زیبای موسیقی دستگاهی ایرانی اجرا شده است.

در بخش« همایون »دو تصنیف و دو قطعه ضربی بی‌کلام و همنوازی تار و پیانو و در بخش«دشتی» چهار تصنیف و یک قطعه چهار مضراب را می شنویم .


نوازندگان هنرمندی که در اجرای این اثر هنری حضور داشته اند :

نی: استاد حسن ناهید/ ویلن:ارسلان کامکار،علی جعفری پویان،میثم مروستی/

ویلن آلتو: سیاوش ظهیر الدینی/ ویلنسل:کریم قربانی/ کنترباس: علیرضا  خورشیدفر/

فلوت: ناصر رحیمی/ کلارینت:سعید اتوت /هورن:حسین میرزایی / فاگوت:علیرضا شیبانی /

ابوا: فرشید حفظی فر/ پیانو: مازیار حیدری، امید نیک بین/ تنبک:محمود فرهمند بافی/

                                                 آواز: امیر محمد تفتی

                                 تار، آهنگ و تنظیم: استاد کیوان ساکت


آلبوم « نای شکسته » در استودیو پژواک و رهگذر هفت اقلیم ضبط و توسط شرکت آوای باربد عرضه شده است. 

شروع فعالیت پایگاه اینترنتی تخصصی آموزش نوازندگی سه تار

وبلاگ تخصصی آموزش اینترنتی نوازندگی سه تار با پیشرفته ترین و به روزترین متد آموزشی ،

به آدرس www.sazoraz.mihanblog.com با مدیریت فروغ جهان نیا و زیر نظر محسن عاقل  شروع به فعالیت کرد.

                                                                                                محسن عاقل

در این پایگاه اینترنتی ؛ با ارائه ی توضیحات کامل ، همراه با نت تمرین ها و  تصاویر و فیلم های آموزشی ، هنرجویان دوره های مختلف آموزشی از مبتدی تا پیشرفته ، تدریس می شوند .

و با توجه به امکان ارتباط اینترنتی ، می توانند با ارائه سوالات خود در ارتباط با مطالب آموزشی در این پایگاه آموزش ، به جواب سوالات موسیقایی خود برسند.


دوره ی مقدماتی پایه ای آموزش نوازندگی سه تار در این وبلاگ برای مشاهده و استفاده ی عموم آزاد می باشد. اما دوره های بعدی آموزش که شامل جزوه های دوم به بعد و فیلم های آموزش درس ها می باشد، تنها با عضویت در این پایگاه اینترنتی قابل دسترسی و استفاده می باشد. 

ضمنا در این پایگاه آموزشی اینترنتی به طور مفصل به تحلیل نظری و واکاوی مایه های موسیقی دستگاهی ایرانی و گوشه ها و نغمه های در آن ، پرداخته می شود.

چند سوال

با توجه به تحولاتی که در زمینه ساز سازی و ابداعاتی که در این شاخه ی هنری صورت گرفته است ، و همچنین روبرو شدن با اندیشه های نو گرایانه از جانب فعالان و اهالی موسیقی دستگاهی ایرانی ، در ساختار اجرایی موسیقی و تاثیری که بر روند شکل گیری و بقای این هنر شریف ، در حال و آینده خواهد داشت ؛ چند موضوع به شکل سوال مطرح را می شود تا بر حسب رسالت ترویج اندیشه در هنر شریف موسیقی و هم لزوم شنیدن و کنکاش و تحلیل عقاید آگاهانه که بر خود فرض میدانیم ، مجالی برای ابراز نظرات و دیدگاه مشتاقان و عزیزانی که به این دفترچه سر می زنند و دغدغه ی موسیقی فاخر و ریشه دار ددستگاهی و مقامی ایرانی را دارند، فراهم آید.

ضمن اینکه باید در نظر داشت ، مواردی که به عنوان سوال مطرح می شود ، در رابطه با اقداماتی است که متجلی و ارائه شده از جانب بزرگان موسیقی ایرانی می باشد و پشتوانه یک عمر تلاش هنری این بزرگان هنری را با خود دارند و که براحتی نمی توان از کنار آن گذشت. چرا که باور دارم ؛ در غور و غوص در مباحث و شنیدن نظرات آگاهانه ، همواره خیری جاری و ساری است که به هر چه بارورتر شدن و رشد علمی و عملی می انجامد. 

صمیمانه پذیرای ابراز دیدگاه و نظرات شما هستیم و امیدواریم در صورتی که سوال و چالشی دیگر نیز مد نظر داشتید، مطرح فرمایید تا به لیست سوالات اضافه شود؛


1 - ابداع ساز بم تار ( تار باس ) توسط استاد علی نقی وزیری و جایگاه این ساز در اکثر ارکستر های ایرانی و میزان لزوم و استقبال از این ساز را بعد از گذشت زمان نه چندان زیادی از تولد آن چگونه ارزیابی می کنید ؟


- ابداع و تغییراتی که خصوصا در سرپنجه و ساختار سازهایی نظیر سه تار و تار( سرپنجه قنبری و پیچی ) و ابداع قیچک باس توسط استاد ابراهیم قنبری مهر صورت گرفته است و تاثیر این ابداعات و تحولات بر سازندگان سازهای جدید و استقبال نوازندگان و همچنین جایگاه و میزان لزوم استفاده از این ابداعات را چگونه ارزیابی می کنید ؟


3 - ابداع سازهای سلانه و شورانگیز توسط استاد حسین علیزاده  و جایگاه و میزان لزوم استفاده و استقبال از این سازها را چگونه ارزیابی می کنید ؟


4 - ابداع سازهای  صراحی، بم‌صراحی، بم‌ساز، کرشمه و ساغر توسط استاد محمد رضا شجریان و میزان لزوم استقبال و استفاده و از این سازها را در ارکستر و نوازندگی موسیقی ایرانی چگونه ارزیابی می کنید ؟


5 - ابداع ساز شاه کمان توسط استاد کیهان کلهر و میزان لزوم استقبال و استفاده از این ساز را در موسیقی ایرانی چگونه ازیابی می کنید ؟


6 - ابداع ساز دلربا توسط استاد مسعود شعاری و میزان لزوم استقبال و استفاده از این ساز را در موسیقی ایرانی چگونه ارزیابی می کنید ؟


7 - حرکت های جدید و نوگرایانه استاد کیوان ساکت دراستفاده از توانایی های ساز تار را چگونه ارزیابی می کنید ؟


8 - نحوه بیان در شیوه نوازندگی استاد مسعود شعاری در سه تار نوازی و حرکت های نوگرایانه و همچنین سیر تحول در کارهای هنری ایشان از کاروان صبا  تا  سیر و در سایه باد و استفاده از سازهایی با وسعت صدایی متفاوت و ابداعی دلربا را در جدیدترین اثر منتشر شده ایشان "غروب" چگونه ارزیابی می کنید ؟